LITINOVÁ GRILOVACÍ PÁNEV LODGE 26cm
Nejoblíbenější grilovací litinová pánev Lodge s povrchem upraveným přírodní vrstvou zapečeného jedlého oleje, tzv. "seasoningem"!
Kategorie: | PANVICE LODGE |
---|---|
Země původu: | USA |
Ideální velikost 26 cm, zlatavý střed. Tuto pánev používejte doma, na grilu nebo kdekoli venku na ohni!
Největší výhodou litinového nádobí Lodge je dlouhá životnost, zdravotní nezávadnost (neobsahuje PFOA), vysoká tepelná vodivost a vysoká akumulace tepla. Málokdy je potřeba zahřívat nádobí na velmi vysokou teplotu, a i při zaplnění celé plochy pánve nedojde k jejímu ochlazení a následnému jevu, jako u klasických pánví z hliníkových slitin, kdy se maso začne na pánvi spíše dusit než péct.
Klasické, běžně rozšířené nádobí lisované z plechu je hladké, pěkné na pohled a bez jakýchkoli povrchových nerovností. To je způsobeno jednak způsobem výroby a zejména umělými chemickými vrstvami, ze kterých je povrch tohoto nádobí. Litinové nesmaltované nádobí Lodge žádnou chemickou vrstvu nemá, a tudíž snese i zahřívání na velmi vysokou teplotu, kdy nedochází k možnému uvolňování nežádoucích látek z povrchu nádobí.
Litinové nesmaltované nádobí Lodge nemá vzhled běžně rozšířeného komerčního nádobí. Jedná se o slévárenský výrobek, který se za použití moderních technologií vyrábí takřka stejně, jako před 100 lety. Každá jedna pánev, hrnec, tál nebo poklice je odlévána do jedné pískové formy ve speciálním stroji určeném právě k výrobě litinových odlitků. Při výrobě litinového nádobí Lodge se tedy spotřebovává velké množství písku, který je ale následně z 97% recyklován a znovu použit k výrobě forem.
Rodinná firma Lodge vyrábí své prvotřídní litinové nádobí ve svých slévárnách v Tennessee (USA) již od roku 1896. Počínaje surovinami a procesem seasoningu konče, dál a dál vytváří tu nejvyšší kvalitu, jež dává do každého produktu, který vyrobí. Jako jediný americký výrobce litinového nádobí je rodina Lodge pyšná na to, že nese odkaz toho, co započal již jejich praděd Joseph Lodge.
Mytí a údržba litinového nádobí (pánve, hrnce, tály) bez chemického nepřilnavého povrchu je velmi jednoduchá, ale přesto zabere pár minut času. Odměnou vám bude takřka neomezená životnost vašeho litinového nádobí. Zároveň čím častěji pánev budete používat a dobře o ni pečovat, bude se zkvalitňovat přírodní nepřilnavý povrch nádobí, tzv. "seasoning", tvořený zapečeným jedlým olejem do nádobí.
Pokud vaše litinové nádobí začalo ztrácet barvu nebo dokonce rezivět, je to známka nekvalitního nebo poškozeného "sesoningu". Nemusíte se obávat, nádobí tím není zničené. Pomoc je jednoduchá - prostě oškrábejte postižená místa drátěnkou, opláchněte, osušte a znovu potřete rostlinným olejem.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.