SMOKED BUFFALO HOTSAUCE (185 ML)
Fusion dvou fantastických omáček od My Chilli – Buffalo Hotsauce z fermentovaných papriček a Smoked Peppers z uzených
Kategorie: | MY-CHILLI OMÁČKY |
---|---|
Pálivost: | 4 / 10 |
Země původu: | Česká republika |
Upravená verze klasiky Smoked peppers – tentokrát s fermentovanými papričkami.
Stejně jako v klasické omáčce Smoked Peppers najdete i v téhle jasnou stopu uzených paprik. Ale fermentované Tabasco papričky, které jsme v omáčce použili, jí dodávají úplně nový základ v chuti i vůni, typický pro fermentované omáčky.
Jestli si chcete naši omáčku opravdu vychutnat, zkuste ji samotnou, jen tak na lžičce. Ano, myslíme to vážně :-) Je to zážitek a v první chvíli budete zřejmě litovat, ale jakmile pálivost trochu poleví, ucítíte parádní chuť všech spojených ingrediencí. A endorfiny, které vám mozek vyplaví na uhašení, také nejsou k zahození ;-)
Složení: Chilli (Cayenne), voda, ocet, chilli mash (fermentované Tabasco papričky, sůl), česneková pasta (česnek 70%, sůl, voda), sůl, pyré z chilli (Trinidad Scorpion Red, ocet), zahušťovadlo: Xanthan.
Pálivost: 8/10
Více o My-Chilli:
Stručně a jasně - dva kámoši, kteří se s podporou rodin pustili do podnikání v gastro byznysu. Žijí na jižní moravě, kde také často nakupují suroviny pro výrobu, od místních farmářů. Firmu založili s naprosto minimálními investicemi, osmilitrovým hrncem na omáčky, vařečkou, ručním tyčovým mixérem a zásobou chilli paprik z desetimetrové zahrádky. Jo, a s obrovským nadšením :-).
Dnes má hrnec s automatickým míchadlem objem 100 litrů, profesionální gastro mixér vypadá spíše jako zbíječka a za jeden den spotřebují tolik chilli, kolik nám dříve stačilo na měsíc. Celý byznys se snaží řídit dle jednoduchého hesla: " dělej jak nejlíp umíš, a chovej se tak, jak bys sám chtěl, aby se k tobě chovali ostatní".
V průběhu času jsme se setkali s nejrůznějšími celebritami ať už v klasickém showbusinessu, v gastru, nebo velikány světa hotsaucek.
Vaření omáčky se Zdeňkem Pohlreichem pro jeden z jeho pořadů.
Setkání s kmotrem všech chilli omáček Johnem Hardem alias Cajohn's
Ed Currie, šlechtitel toho času (k dubnu 2016) nejpálivější papričky na světě - Carolina Reaper.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.