MYCHILLI SMOKED PEPPERS OMÁČKA (185 ML)
Kategorie: | MY-CHILLI OMÁČKY |
---|---|
Pálivost: | 10 / 10 |
Země původu: | Česká republika |
Tahle omáčka není pro měkoty ! Jen se podívejte na seznam papriček, které jsme při její výrobě použili. Habanero vás rozehřeje, Bhut Jolokie, která sama o sobě má pálivost přes 1 000 000 SHU jednotek popálí, a jako třešnička na dortu - chili z Carolina Reaper, papričky z tohoto rodu dosahují pálivosti až 2 miliony SHU! Tyhle tři pálivky vás pěkně potrápí, ale abychom zajistili že omáčka bude mít kromě vysoké pálivosti také chuť, papriky jsou vyuzené na dubovém dřevu. Díky tomu má omáčka nádherně kouřové aroma a chuť. Jestli si chcete omáčku opravdu vychutnat, zkuste ji samotnou, jen tak na lžičce. Ano, myslíme to vážně :-) je to zážitek a v první chvíli budete zřejmě litovat, ale jakmile pálivost trochu poleví, ucítíte parádní chuť všech spojených ingrediencí, a endorfiny, které se následně dostaví, také nejsou k zahození ;-)
Složení: Paprika červená - uzená(59%), ocet, cukr, pyré z chilli (Jolokia), česnek, sůl, chilli sušené (Habanero), , chilli sušené (Carolina Reaper), zahušťovadlo: xanthan.
Více o My-Chilli:
Stručně a jasně - dva kámoši, kteří se s podporou rodin pustili do podnikání v gastro byznysu. Žijí na jižní moravě, kde také často nakupují suroviny pro výrobu, od místních farmářů. Firmu založili s naprosto minimálními investicemi, osmilitrovým hrncem na omáčky, vařečkou, ručním tyčovým mixérem a zásobou chilli paprik z desetimetrové zahrádky. Jo, a s obrovským nadšením :-).
Dnes má hrnec s automatickým míchadlem objem 100 litrů, profesionální gastro mixér vypadá spíše jako zbíječka a za jeden den spotřebují tolik chilli, kolik nám dříve stačilo na měsíc. Celý byznys se snaží řídit dle jednoduchého hesla: " dělej jak nejlíp umíš, a chovej se tak, jak bys sám chtěl, aby se k tobě chovali ostatní".
V průběhu času jsme se setkali s nejrůznějšími celebritami ať už v klasickém showbusinessu, v gastru, nebo velikány světa hotsaucek.
Vaření omáčky se Zdeňkem Pohlreichem pro jeden z jeho pořadů.
Setkání s kmotrem všech chilli omáček Johnem Hardem alias Cajohn's
Ed Currie, šlechtitel toho času (k dubnu 2016) nejpálivější papričky na světě - Carolina Reaper.
Odpovědět