KANTONSKÁ ŠVESTKOVÁ (185 ML)
Švestková pálivá omáčka.
Kategorie: | MY-CHILLI OMÁČKY |
---|---|
Pálivost: | 4 / 10 |
Země původu: | Česká republika |
Kantonská švestková omáčka je skvělou kombinací ovocného základu, na který se váže sladkost medu a hutná intenzivní chuť fermentovaných sojových bobů v podobě tmavé sojové omáčky. Možná se ptáte proč ten název ? Důvod je jednoduchý - tato omáčka pochází z čínské kuchyně, kde se nejčastěji podává s kantonskou kachnou. Je naprosto úžasná v kombinaci s drůbežím masem, ale velmi dobře si ji vychutnáte i v tortille. Zkuste ji zkombinovat s kousky kuřecího masa upraveného na asijský způsob!
Složení: švestky(voda, švestky sušené), med, sójová omáčka, ocet, cukr třinový, chilli sušené (Habanero), regulátor kyselosti:kyselina citrónová, konzervant (sorban draselný), směs koření. Výrobek obsahuje lepek.
Více o My-Chilli:
Stručně a jasně - dva kámoši, kteří se s podporou rodin pustili do podnikání v gastro byznysu. Žijí na jižní moravě, kde také často nakupují suroviny pro výrobu, od místních farmářů. Firmu založili s naprosto minimálními investicemi, osmilitrovým hrncem na omáčky, vařečkou, ručním tyčovým mixérem a zásobou chilli paprik z desetimetrové zahrádky. Jo, a s obrovským nadšením :-).
Dnes má hrnec s automatickým míchadlem objem 100 litrů, profesionální gastro mixér vypadá spíše jako zbíječka a za jeden den spotřebují tolik chilli, kolik nám dříve stačilo na měsíc. Celý byznys se snaží řídit dle jednoduchého hesla: " dělej jak nejlíp umíš, a chovej se tak, jak bys sám chtěl, aby se k tobě chovali ostatní".
V průběhu času jsme se setkali s nejrůznějšími celebritami ať už v klasickém showbusinessu, v gastru, nebo velikány světa hotsaucek.
Vaření omáčky se Zdeňkem Pohlreichem pro jeden z jeho pořadů.
Setkání s kmotrem všech chilli omáček Johnem Hardem alias Cajohn's
Ed Currie, šlechtitel toho času (k dubnu 2016) nejpálivější papričky na světě - Carolina Reaper.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.