CLASSICS EDITION: PÁLIVÝ KEČUP (600g)
Směs rajčat, dvojitě koncentrovaného protlaku, spousty koření, Trinidad Scorpion Moruga a Habanero. To je pálivý kečup od My-Chilli
Kategorie: | MY-CHILLI OMÁČKY |
---|---|
Pálivost: | 4 / 10 |
Země původu: | Česká republika |
Dlouho jsme si My-Chilli hráli s myšlenkou, že jednou udělají něco tak "obyčejnýho", jako je kečup. Nakonec zvítězila zvědavost nad tím, jak to zákazníci přijmou. Kečup přece nemusí být jen břečka z obchoďáku, kde půl litru stojí 30 kč. A tak do toho šli "po našem" a použili pečlivě vybrané rajčata v kombinaci s dvojitě redukovaným protlakem, smíchali s kvalitním třtinovým cukrem, spoustou koření, a pro pořádnou dávku pálivosti se stará čerstvá Moruga a sušené Habanerko.
Středně pálivý kečup v novém, atraktivním velkém balení a originální chutí, kterou jsme si upřímně zamilovali
Složení: rajčata, rajčatový protlak pasterovaný (zahuštěný rajčatový protlak 99,9 %, sůl 0,1 %), cukr, ocet, sůl, směs koření, celer, chilli (Trinidad Scorpion Moruga), chilli (Habanero).
Více o My-Chilli:
Stručně a jasně - dva kámoši, kteří se s podporou rodin pustili do podnikání v gastro byznysu. Žijí na jižní moravě, kde také často nakupují suroviny pro výrobu, od místních farmářů. Firmu založili s naprosto minimálními investicemi, osmilitrovým hrncem na omáčky, vařečkou, ručním tyčovým mixérem a zásobou chilli paprik z desetimetrové zahrádky. Jo, a s obrovským nadšením :-).
Dnes má hrnec s automatickým míchadlem objem 100 litrů, profesionální gastro mixér vypadá spíše jako zbíječka a za jeden den spotřebují tolik chilli, kolik nám dříve stačilo na měsíc. Celý byznys se snaží řídit dle jednoduchého hesla: " dělej jak nejlíp umíš, a chovej se tak, jak bys sám chtěl, aby se k tobě chovali ostatní".
V průběhu času jsme se setkali s nejrůznějšími celebritami ať už v klasickém showbusinessu, v gastru, nebo velikány světa hotsaucek.
Vaření omáčky se Zdeňkem Pohlreichem pro jeden z jeho pořadů.
Setkání s kmotrem všech chilli omáček Johnem Hardem alias Cajohn's
Ed Currie, šlechtitel toho času (k dubnu 2016) nejpálivější papričky na světě - Carolina Reaper.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.