CLASSICS EDITION: CHIPOTLE SRIRACHA (510 ml)
Světoznámá Sriracha omáčka z Jalapeno papriček, jejíž původ můžete nalézt v Thajsku. My-Chilli ji lehce poupravili, a dodali do ní uzené papričky Chipotle
Kategorie: | MY-CHILLI OMÁČKY |
---|---|
Pálivost: | 4 / 10 |
Země původu: | Česká republika |
Další z troj-kombinace Classics Edition.
Si Racha, jméno města, které dalo jméno omáčce, která se řadí mezi nejprodávanější chilli omáčky na světě. Můžete najít nespočet jejich variant a jedna z nich je ta naše.
A to by nebyli My-Chilli, aby si tuhle klasiku neupravili po svém, takže na rozdíl od originálu do ní nedávají žádné umělé konzervanty, o přírodní konzervaci se stará ocet. Jalapeño papričky, které ve fermentovaném stavu tvoří základ tradiční Srirachy, doplnili o jejich uzenou variantu Chipotle, aby měla omáčka pevný základ a něčím se odlišila od mainstreamu.
Zkuste ji na oblíbeném asijském jídle, a uvidíte, jak vystřelí fádní chuti na úplně jinou úroveň :-)
Složení: paprika, chilli mash (fermentované Jalapeno Red, sůl max. 14%, kyselina octová 3%), ocet, cukr, česnek, voda chilli sušené (Chipotle 0,51%), chilli mash 0,38% (fermentované Chipotle sůl max. 11,5%, kyselina octová 4-6%), zahušťovadlo: Xanthan.
Více o My-Chilli:
Stručně a jasně - dva kámoši, kteří se s podporou rodin pustili do podnikání v gastro byznysu. Žijí na jižní moravě, kde také často nakupují suroviny pro výrobu, od místních farmářů. Firmu založili s naprosto minimálními investicemi, osmilitrovým hrncem na omáčky, vařečkou, ručním tyčovým mixérem a zásobou chilli paprik z desetimetrové zahrádky. Jo, a s obrovským nadšením :-).
Dnes má hrnec s automatickým míchadlem objem 100 litrů, profesionální gastro mixér vypadá spíše jako zbíječka a za jeden den spotřebují tolik chilli, kolik nám dříve stačilo na měsíc. Celý byznys se snaží řídit dle jednoduchého hesla: " dělej jak nejlíp umíš, a chovej se tak, jak bys sám chtěl, aby se k tobě chovali ostatní".
V průběhu času jsme se setkali s nejrůznějšími celebritami ať už v klasickém showbusinessu, v gastru, nebo velikány světa hotsaucek.
Vaření omáčky se Zdeňkem Pohlreichem pro jeden z jeho pořadů.
Setkání s kmotrem všech chilli omáček Johnem Hardem alias Cajohn's
Ed Currie, šlechtitel toho času (k dubnu 2016) nejpálivější papričky na světě - Carolina Reaper.
Odpovědět