BLACK GARLIC BBQ (185 ML)
Další z našich limitovek - BBQ omáčka s černým česnekem a mírnou pálivostí
Kategorie: | MY-CHILLI OMÁČKY |
---|---|
Chilli paprička: | Carolina Reaper |
Pálivost: | 4 / 10 |
Země původu: | Česká republika |
Nová limitovka s edice Small Batch
Barbecue omáčky tvoří ve světě, společně s klasickými hot-sauce, jedny z nejběžnějších omáček používaných k dochucování jídel. Existuje nepřeberné množství receptů a druhů, některé dobré a některé ještě lepší. Základní verze BBQ omáček obsahují třeba jen 5-7 ingrediencí. U pokročilejších verzí receptur není vyjímkou 20 a více složek. Složení těch nejlepších výrobků je často střeženo jako rodinné zlato.
Klasickou BBQ omáčku My-Chilli povýšili na další level umami chuti, díky použití černého česneku. Tato úžasná surovina vzniká dlouhým třítýdenním procesem ohřívání na více než 60 stupňů, po kterém získá svou unikátní barvu a chuť, která dokáže z fádních pokrmů vytvořit něco úchvátného.
Složení: rajčatový protlak, cukr, ocet, med, balsamiková redukce (obsahuje siřičitany), hořčice, černý česnek (1,41%), sójová omáčka (obsahuje lepek), česnek, sůl, přírodní kouřové aroma, kukuřičný škrob, nesířená melasa, sušený česnek, pepř, chilli (Carolina Reaper), skořice, hřebíček.
Pálivost: 4/10
Více o My-Chilli:
Stručně a jasně - dva kámoši, kteří se s podporou rodin pustili do podnikání v gastro byznysu. Žijí na jižní moravě, kde také často nakupují suroviny pro výrobu, od místních farmářů. Firmu založili s naprosto minimálními investicemi, osmilitrovým hrncem na omáčky, vařečkou, ručním tyčovým mixérem a zásobou chilli paprik z desetimetrové zahrádky. Jo, a s obrovským nadšením :-).
Dnes má hrnec s automatickým míchadlem objem 100 litrů, profesionální gastro mixér vypadá spíše jako zbíječka a za jeden den spotřebují tolik chilli, kolik nám dříve stačilo na měsíc. Celý byznys se snaží řídit dle jednoduchého hesla: " dělej jak nejlíp umíš, a chovej se tak, jak bys sám chtěl, aby se k tobě chovali ostatní".
V průběhu času jsme se setkali s nejrůznějšími celebritami ať už v klasickém showbusinessu, v gastru, nebo velikány světa hotsaucek.
Vaření omáčky se Zdeňkem Pohlreichem pro jeden z jeho pořadů.
Setkání s kmotrem všech chilli omáček Johnem Hardem alias Cajohn's
Ed Currie, šlechtitel toho času (k dubnu 2016) nejpálivější papričky na světě - Carolina Reaper.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.