BARBECUE OMÁČKA (185 ML)
Parádní BBQ omáčka s kapkou Whiskey.
Kategorie: | MY-CHILLI OMÁČKY |
---|---|
Pálivost: | 4 / 10 |
Země původu: | Česká republika |
Barbecue omáčky tvoří ve světě, společně s klasickými hot-sauce, jedny z nejběžnějších omáček používaných k dochucování jídel. Existuje nepřeberné množství receptů a druhů, některé dobré a některé ještě lepší. Základní verze BBQ omáček obsahují třeba jen 5-7 ingrediencí. U pokročilejších verzí receptur není vyjímkou 20 a více složek. Složení těch nejlepších výrobků je často střeženo jako rodinné zlato. Tato omáčka je postavena na rajčatovém základu, který skvěle doplňují ovocné tóny tamarindových lusků,na chuti a vůni výrobku evokující švestky a meruňky. Po krátké chvilce se dostaví příjemné pálení díky přídavku chilli papriček. Společně s kapkou bourbonu, který do barbecue jednoznačně patří, uzavírá její chuťový dojem lehce kouřový tón. Tuto omáčku oceníte především na grilovačkách a podobných letních akcích, ale skvělá celoročně bez ohledu na to zda je venku teplo, nebo zima.
Složení: rajčatové pyré(rajčatový protlak, voda), cukr, ocet(voda, octová esence), voda, med, sójová omáčka (obsahuje pšenici), melasa, sůl, přírodní kouřové aroma, bourbon, worcester,tamarindový koncentrát, chilli sušené (jolokia), pepř. Výrobek obsahuje lepek.
Pálivost: 2/5
Více o My-Chilli:
Stručně a jasně - dva kámoši, kteří se s podporou rodin pustili do podnikání v gastro byznysu. Žijí na jižní moravě, kde také často nakupují suroviny pro výrobu, od místních farmářů. Firmu založili s naprosto minimálními investicemi, osmilitrovým hrncem na omáčky, vařečkou, ručním tyčovým mixérem a zásobou chilli paprik z desetimetrové zahrádky. Jo, a s obrovským nadšením :-).
Dnes má hrnec s automatickým míchadlem objem 100 litrů, profesionální gastro mixér vypadá spíše jako zbíječka a za jeden den spotřebují tolik chilli, kolik nám dříve stačilo na měsíc. Celý byznys se snaží řídit dle jednoduchého hesla: " dělej jak nejlíp umíš, a chovej se tak, jak bys sám chtěl, aby se k tobě chovali ostatní".
V průběhu času jsme se setkali s nejrůznějšími celebritami ať už v klasickém showbusinessu, v gastru, nebo velikány světa hotsaucek.
Vaření omáčky se Zdeňkem Pohlreichem pro jeden z jeho pořadů.
Setkání s kmotrem všech chilli omáček Johnem Hardem alias Cajohn's
Ed Currie, šlechtitel toho času (k dubnu 2016) nejpálivější papričky na světě - Carolina Reaper.
Odpovědět